Tutustu Anttoniin – Bekanta dig med Antton

Suomeksi

Jag heter Antton Rönnholm och jag är en 38 år gammal helsingforsare som tidigare bott i Nådendal, Åbo och Bryssel. Jag är ordförande för Högskoleutbildade samhällsvetare rf och SDP:s partisekreterare.

Jag har följt med politiken sedan barnsben och arbetat med uppgifter i anslutning till politiken hela mitt vuxna liv. Jag har tidigare fungerat som specialmedarbetare för riksdagens talman och tre socialdemokratiska ministrar i två olika regeringar samt som sakkunnig inom energibranschen, och jag har gjort forskning för såväl Kalevi Sorsa-fonden som CEPS-tankesmedjan.

Jag har deltagit aktivt i medborgarorganisationers verksamhet från Socialdemokratisk Ungdom rf:s styrelse till Europarörelsen. I kommunalpolitiken har jag erfarenhet från Åbo stadsfullmäktige och nämndearbete i Helsingfors. Jag är nyfiken och följer aktivt med politiken runt om i Europa.

  

Till utbildningen är jag politices magister från Åbo Akademi och College of Europé. Jag har för lite fritidsintressen, men jag försöker jogga och läsa även annat än tidningar. Ibland får jag låna en ivrig Jack Russel.