Tutustu Anttoniin – Bekanta dig med Antton

På Svenska

Olen Antton Rönnholm, 38-vuotias vähän Naantalista, Turusta ja Brysselistä kotoisin oleva helsinkiläinen ja akavalaisen Yhteiskunta-alojen korkeakoulutettujen liiton puheenjohtaja ja SDP:puoluesihteeri.

Politiikkaa olen seurannut lapsesta asti ja tehnyt työtä sen ympärillä koko aikuisikäni. Olen aiemmin toiminut eduskunnan puhemiehen ja kolmen demariministerin erityisavustajana kahdessa eri hallituksessa, energia-alan asiantuntijana ja tehnyt tutkimusta niin Sorsa-säätiölle kuin CEPS-ajatuspajalle.

Olen ollut mukana aktiivisesti kansalaisjärjestöjen toiminnassa lähtien demarinuorten hallituksesta Eurooppaliikkeeseen. Kunnallispolitiikasta on kokemusta Turun kaupunginvaltuustosta ja lautakunnasta Helsingissä. Olen utelias ja seuraan aktiivisesti politiikkaa ympäri Eurooppaa.

Koulutukseltani olen valtiotieteen maisteri Åbo Akademilta ja College of Europesta. Tulen toimeen kaikilla Euroopan Unionin käsittelykielillä (ranksa, saksa ja englanti). Tärkeämpää on kuitenkin se, mitä sanottavaa on. Harrastuksia on liian vähän, mutta yritän lenkkeillä ja lukea muutakin kuin lehtiä. Välillä saan lainata innokasta Jack Russelia.